Hummus & Habibis

Hummus & Habibis begon als een project om mijn mentale gezondheid te ondersteunen toen het minder goed met mij ging. Toen Covid in 2020 begon, raakte ik in een diepe depressie, geconfronteerd met de trauma’s die ik doormaakte in Syrië en als vluchteling op weg naar Europa. Ik had nooit verwacht dat dit project zo snel zou groeien en vervolgens mijn leven zou overnemen. Het begon met alleen het verkopen van Hummus, en nu hebben we meer dan 15 gerechten op de kaart staan. Ik ben blij en dankbaar dat ik mijn familie in dit bedrijf heb kunnen betrekken. Sinds begin 2021, maakt mijn familie in Nijmegen ook eten vanuit huis (en catering) net zoals ik in Amsterdam doe.

In 2023 werd Hummus & Habibis een cateringbedrijf in plaats van dat we losse maaltijden leveren. Inmiddels reizen mijn familie en ik door het land om te cateren voor bruiloften en lunches aan bedrijven als Amazon, Uber, Gemeente Rotterdam, etc. Daarnaast hebben we meer dan 5000 maaltijden aan vluchtelingen gegeven, 8 workshops gegeven, en we zullen blijven doorgaan met samenwerkingen die de maatschappij ten goede komen. 

Hummus & Habibis is meer dan alleen eten; het gaat ook over verbinding, gemeenschap, authenticiteit, compassie en ethisch ondernemen. Ik geloof erin dat vluchtelingen een brug kunnen slaan tussen verschillende delen van de wereld en verschillende culturen en perspectieven met elkaar kunnen verbinden. 

About Hummus & Habibis | Syrian Food Catering in Netherlands

Huisgemaakt

Ons eten is 100% huisgemaakt volgends authentieke familie recepten. 

Biologisch

Wij kiezen altijd de beste en biologische ingrediënten. 

Midden-Oosters

Ons eten is Midden-Oosters, volgends de tradities van ons geboorte land Syrië. 

Duurzaam

Wij maken altijd de duurzame keuze met betrekking tot onze ingrediënten, verpakking en bezorging. 

The hummus and Habibis Podcast

Welkom bij onze podcast, waar we plezier maken terwijl we de uitdagingen en beloningen van het runnen van een hummusbedrijf bespreken. Er staat je een leuke en informatieve ervaring te wachten terwijl we in zowel culturele als luchtige onderwerpen duiken. Luister met ons mee naar grappige verhalen en inzichten waarvan we hopen dat ze jou net zo zullen inspireren en vermaken als ons. Bedankt voor het luisteren, en we kunnen niet wachten om ook jouw gedachten en ideeën te horen!

Hummus & Habibis cooked food for refugees
"Vluchtelingen zijn een van de vele bruggen die verschillende delen van de wereld met elkaar verbinden."

In 2022 zijn we een nieuw project gestart in Ter Apel, waar we vers eten hebben gemaakt voor vluchtelingen tussen de 12-17 jaar oud. 

We zijn er trots op dat we tot op heden 5000 maaltijden hebben gemaakt en veel van de kinderen daar blij hebben gemaakt. Ook hebben we kookworkshops gegeven, en de kinderen betrokken bij het het maken van het eten dat ze aten. 

Catering & kookworkshops in Ter Apel

Van september 2022 tot januari 2023 hebben we eten gemaakt voor en gaven we kookworkshops aan vluchtelingen in Ter Apel (het grootste vluchtelingenkamp van Nederland).

Na ons eerste bezoek aan Ter Apel schreef ik het volgende:
“Ik was 21 toen ik alleen in Ter Apel aankwam na een reis van 3 maanden zwemmen, wandelen en klimmen door Europa. Ik had nauwelijks kleren en slechts € 50 euro op zak. Ik bleef 4 maanden in Ter Apel, at hetzelfde diepvriesvoedsel en voelde wat veel van de jongens daar nu ook voelen.
Ik had nooit gedacht dat ik ooit nog terug zou keren naar deze plek, maar ik ben blij om met jullie te delen dat ik met het COA heb afgesproken om de komende 3 maanden elke maandag naar Ter Apel te komen en daar vers eten te koken voor de 250 minderjarigen.
Ik hou ervan als de cirkel weer rond is, en ik ben meer dan dankbaar voor deze kans en blij om te zien hoeveel ik volwassener ben geworden. Niets houdt me tegen om mijn leven en dat van de mensen om me heen te verbeteren.”

Hummus & Habibis Portfolio | Best Syrian Food Catering Services

Meer over Hummus & Habibis

Lees hier onze blogs met handige tips, informatie over Islamitische en Syrische tradities en veel meer! 

Onze reviews

Wij zijn trots op onze klanten en community. Lees hier wat zij vinden van Hummus & Habibis. 

"The food transported me home"
Badr is a very sweet guy, and his food is delicious. The tabbouleh, mini manaish and pizzas satisfied my cravings and transported me back home. There’s no better feeling when feeling homesick than having home brought to you. Highly recommend Hummus & Habibis ♥️
Yasmine Zreik
"A must try"
Everything I ordered, from the hummus to the baba ghanoush to the dolma, cheese sambusek, red lentil soup etc. was absolutely on point. So so delicious and flavorful, plastic-free packaging and super friendly and fast delivery - a must try 🙂
Tasia Kucan
"10/10"
So tasty!! Most friendly owner and the food is truly authentic. Tried everything from the menu and everything is 10/10 - you can not go wrong here!
Natasja Jovanovic
"Real cooked quality food"
I tried it at some friends birthday. They order the food from Hummus & Habibis and it was so good! It was a really nice homemade food. No fast food, real cooked quality food. I thought to myself after that, that is such a good idea to order their food when I will have people over.
Bianca
"So many flavours"
The buffet we ordered was fantastic. So many flavours and everything was fresh.
Deeb Sabe Alill
"Really really tasty"
Really really tasty homemade Syrian food. Generous portions and a very friendly owner. Would highly recommend.
Jez Martin

Wil je een service boeken?

Heb je hulp nodig of heb je vragen over onze diensten? Neem contact op met ons team via e-mail of Instagram voor snelle en uitgebreide antwoorden. We geven prioriteit aan de behoeften van onze klanten en streven naar een fijne klantenservice. 

nl_NLNederlands